T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - ŞEHİT ZAFER KURT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ŞEHİT ZAFER KURT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Telefon
04262327072
Belgegeçer
04262327072
WEB
https://sehitzaferkurtmtal.meb.k12.tr
Adres
Simani Mahallesi 1028 Caddesi No 8 BİNGÖL /MERKEZ
Vizyon
Bizler yarınlara güvenle bakabilmek için, kendine ve milletine güvenen, ahlaki ve kültürel değerlerimizi koruyan, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bağımsız ve özgür düşünebilen, muhakeme yeteneği gelişmiş, bilimde, sporda ve hayatın her alanında başarılı, en güzide üniversitelere yerleştirilmiş çağdaş gençler yetiştirmek istiyoruz.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak yetiştirdiğimiz, ülkemizin geleceği olan gençlerin hayata atılırken karşılaşacağı engelleri aşmada yardımcı olmak, öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde kendimizi geliştirmek, huzur ve güven ortamı içinde gençlere kendilerini ifade edebilme yeteneği kazandırmaktır.
Başarılar
Okulun Kısa Tanıtımı * (Kurumsal Tarihçe) Kampüs alanımız; Bingöl Merkez Simani Mahallesinde yer almaktadır. Bingöl Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Okulumuz adını Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü görevli olan Emniyet Amiri Zafer Kurt’an almaktadır. Emniyet Amiri Zafer Kurt Mardin İlimize Bağlı Nusaybin ilçesinde görev yaparken şehit olmuş ve Aziz Şehidimizin adı okulumuza verilmiştir. Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılıyla faaliyetlerine başlamış ve toplamda 3 Ana bölümle faaliyetini sürdürmektedir. Faaliyetini sürdürdüğümüz alanlarımız şunlardır; Motor Teknolojisi Alanı, İnşaat Teknolojisi Alanı ve Tesisat ve İklimlendirme alanı olmak üzere 3 ana alanda eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Okulumuz kampüs alanında ; Spor salonu, pansiyon ve atölyelerimiz mevcut olup geniş bahçesi ve yeşil alanı ve temiz havası ile öğrenci ve öğretmenlerimizin rahatça nefes aldıkları alanına sahibiz. Tekli öğretim, 16 derslik kapasitesi ile Erkek-kız öğrencilerimizin tercih ettiği; her yıl vizyon ve misyonunu güncelleyerek hem piyasanın istediği kaliteli eleman yetiştirme hem de üniversiteye öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Okulumuz 2021 yılından itibaren İnşaat, Tesisat ve Motor alanında Döner Sermaye kapsamında hem ilimizin ihtiyaçlarını karşılamakta, piyasaya eleman yetiştirmekte ayrıca öğrencilerimizin de Döse de çalışmaları hem kendilerine hem ailelerine maddi kazanç sağlamaktadır. Okulumuz bünyesinde ayrıca Mesleki Eğitim ve Açık Lise bulunmaktadır
Öğretmen :32
Öğrenci :231
Derslik :15
Atölye-İşlik :19
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2028
Yatakhane Koğuşu :26
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :örgün
Saatler
08:00 -17:10
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
ingilizce
Ulaşım
Şehir içi Servis
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Ekinyolu mücavir alan
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
10 km
Kontenjan Bilgileri
228
Sportif Etkinlikler
futbol,voleybol,basketbol,tenis,hentbol,santraç
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır